عدس پلو
مواد لازم :
برنج : 2 پیمانه ، 2 ساعت خیس شود
گوشت چرخکرده : 250 گرم
پیاز : 1 عدد رنده شده
سیر : 2 حبه رنده شده
عدس : 1 پیمانه
کشمش : 1 پیمانه
کره : 15 گرم
دارچین : 1 قاشق چایخوری
مقداری سیب زمینی یا نان برای ته دیگ
نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه پلویی بمیزان لازم
زعفران دمکرده 2 قاشق
روغن بمیزان لازم
طرز تهیه :
عدس را با 2 لیوان آب و کمی نمک روی حرارت گذاشته تا بپزد و آب آن تمام شود .
برنج خیس شده را پخته و آبکش میکنیم . گوشت + پیاز + سیر + (نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه ) را با هم مخلوط کرده و کوفته قلقلی های کوچک درست کرده و آنها را در کمی روغن سرخ میکنیم .
کف دیگ کمی روغن ریخته و سیب زمینی را کف قابلمه گذاشته
و یک مقدار برنج روی آن ریخته
و بعد مقداری عدس روی آنها ریخته و به همین ترتیب تا برنج و عدس تمام شود . کوفته قلقلی ها را یکطرف روی برنج ریخته ،
کشمش را میتوانید یا در کره تفت دهید یا اینکه کره و کشمش را داخل کیسه فر تمیز ریخته و هنگام دم کردن برنج روی غذا بگذارید .
یک سوم لیوان آب برای دم کشیدن پلو روی آن ریخته و درب قابلمه گذاشته و برای 45 دقیقه روی حرارت گذاشته ، 5 دقیقه با حرارت زیاد بعد حرارت را کم میکنیم . بعد از دم کشیدن ، قلقلیها و کشمش را جدا جدا برداشته ، کمی پلو را زعفرانی کرده ، پلو را درون دیسی کشیده و با برنج زعفرانی ، کوفته قلقلی و کشمش روی آنرا تزیین میکنیم . نوش جان